Kilpailuohjeet

Sea Golf Rönnäsin kilpailumääräykset

Ilmoittautuminen
• Suoraan golfhallintaohjelmistoon jäsentunnuksilla
• Sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset@seagolf.fi
• Puhelimitse toimistoon 0207 86 26 96
• Suoraan kotisivujen kautta käyttäen valmista ilmoittautumislomaketta

Osallistumisoikeus jäsenten välisiin kilpailuihin on Sea Golf Rönnäsin jäsenillä maksamalla kilpailussa määritellyn kilpailumaksun. Jäsenet joilla ei ole nimettyä pelioikeutta maksavat kilpailumaksun lisäksi greenfeen.

Avoimien kilpailujen ja liiton kilpailujen tasoitusraja ilmoitetaan kilpailukutsussa. Avoimiin kilpailuihin, joiden osanottajamäärä on rajoitettu, pelaajat otetaan kilpailukutsussa ilmoitetulla tavalla joko ilmoittautumis- tai tasoitusjärjestyksessä. Kilpailuihin otetaan poikkeustapauksissa jälki-ilmoittautuneita, mikäli lähtölistassa on tilaa.

Peruuttaminen
Jos kilpailija peruuttaa osanottonsa alla vuorokautta ennen kilpailun alkamista, on hän velvollinen maksamaan kilpailumaksun. Mikäli kilpailija ei voi osallistua sairauden tai vastaavan hyväksyttävän syyn vuoksi ja hän ilmoittaa tästä välittömästi syyn ilmettyä caddiemasterille, voi kilpailunjohtaja myöntää vapautuksen kilpailumaksusta.

Kotiseura ja tasoitus
Pelaajalla voi vuoden aikana olla vain yksi kotiseura. Pelaajan tasoitusta pidetään yllä kotiseurassa, kun hän on kyseiseltä vuodelta maksanut seuran jäsenmaksun ja muut seuran määräämät pelioikeuteen vaikuttavat maksut. Pelaajan ollessa jäsenenä useammassa seurassa tulee hänen valita yksi seuroistaan kotiseurakseen, joka täyttää edellä mainitut edellytykset. Avoimissa kilpailuissa pelaaja voi edustaa vain kotiseuraansa.

Aktiivinen tasoitus (EGA-tasoitus)
Pelaajalla tulee olla ns. aktiivinen tasoitus, jotta hänelle voidaan luovuttaa palkintoja kilpailuissa. Toimikunta voi poiketa tästä säännöstä.

Säännöt
Kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton sääntöjä ja määräyksiä ja suosituksia. Kaikissa avoimissa tasoituksellisissa kilpailuissa ratkaistaan tasatulos tasoituksen mukaan siten, että tasatulostilanteissa aina alempi tarkka tasoitus voittaa (hcp-sarjat). SCR-sarjoissa tasatulos ratkaistaan matemaattisesti. Poikkeukselliset kilpailukohtaiset säännöt ilmoitetaan kilpailukutsussa. Poikkeukselliset paikallissäännöt ilmoitetaan kilpailuilmoittautumisen yhteydessä.

Lähtöaika ja myöhästyminen
Pelaaja on velvollinen olemaan lähtöpaikalla vähintään viisi minuuttia ennen lähtöaikaa. Jos pelaaja myöhästyksen johdosta aiheuttaa omaan ryhmäänsä lähtöongelmia, on kilpailun startterilla/ kilpailunjohtajalla oikeus määrätä pelaajalle rangaistus (reikäpeli: reiän menetys & lyöntipeli: kaksi lyöntiä). Jos pelaaja myöhästyksen johdosta aiheuttaa kilpailun lähdöille ongelmia, on kilpailun startterilla/ kilpailunjohtajalla oikeus sulkea pelaaja kilpailusta.

Seuran mestaruuskilpailut (lyönti- ja reikäpeli) ja osallistumisoikeus
Muuta huomioitavaa Sea Golf Rönnäsin mestaruuskilpailuihin voivat osallistua vain Sea Golf Rönnäsin jäsenet.

Golfkiikarit ja – etäisyysmittarit (myös GPS) ovat sallittuja Suomen Golfliiton sääntöjä noudattaen SGR:n järjestämissä kilpailuissa.

Toimistolla tai Kilpailutoimikunnan puheenjohtajalla on oikeus puuttua em laitteista aiheutuvaan hitaaseen pelaamiseen ja kieltää laitteiden käytön.

Golfautojen käyttö SGR:n järjestämissä kilpailuissa on sallittua terveydellisin syin sekä toimiston tai kyseisen kilpailun kilpailujohtajan luvalla.

Ammattilaiset
Sea Golf Rönnäsin kilpailuihin voivat osallistua myös ammattilaisiksi siirtyneet pelaajat. Ammattilainen voi vastaanottaa palkintoja kilpaluista vain SCR-sarjoista. Pari- tai joukkuekilpailuissa ammattilaisen parina/ joukkeessa pelaavia koskevat samat säännöt kin ammattilaisia.

Huom: Ammattilaiset voivat osallistua ja vastaanottaa palkintoja seuran mestaruuskilpailuissa.

HUOM 2: Mestaruuskilpailuihin osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Osakas tai pelioikeudenhaltija, jotka eivät ole Sea Golf Rönnäsin jäseniä, voivat osallistua seuran kilpailuihin (myös mestaruuskilpailut) palkintojen ulkopuolella.

Yhden palkinnon sääntö
Pelaajan menestyessä useammassa eri sarjassa, jaetaan palkinto vain siitä sarjasta, jossa se on ”arvokkaampi”.

Pidätämme oikeuden sääntöjen päivittämiseen. Kilpailukohtaisissa peliohjeissa kerrotaan tarkemmin kunkin kilpailun osalta menettelytavoista.