Kentänhoito tiedottaa

Artikkelissa kerrotaan kentänhoidon ajankohtaisista asioista ja tulevista hoitotoimenpiteistä.

24.6.2024

Meren viheriöt ilmastetaan pienillä 8mm umpitapeilla tiistaina 25.6.2024. Viheriöt jyrätään ilmastuksen jälkeen eikä hoitotyö vaikuta pelaamiseen lainkaan. Ilmastuksella saadaan parannettua viheriön läpäisevyyttä ja tihennettyä kasvua.

17.6.2024

Meren 3. väylällä parannetaan salaojitusta väylän alussa maanantaina 17.6.2024.

Ennusteen mukaan sää jatkuu aurinkoisena ja kuivana. Kentällä sadetetaan väyliä tarvittaessa myös päivällä. Tutustu ajankohtaiseen infoon toimistossa ennen kierrosta.

Puiston 7. viheriön etubunkkeri korjataan ja muotoillaan uudelleen. Bunkkerin laita on aiemmin mennyt aivan puolun vieressä, jonka myötä tien reunasta on irronnut irtokiviä esteeseen. Uudelleen muotoilulla bunkkeri siirtyy hieman kauemmaksi tiestä. Samalla bunkkerin etureuna pinotaan. Työ kestää muutamia päiviä.

Puiston 7. väylän bunkkeri lähes valmiina.

Bunkkerin uudelleen muotoilu käynnissä.

10.6.2024

Puistossa suoritetaan kentänhoitotöitä viheiröillä tiistaina 11.6.2024. Viheriöt mm. pystyleikataan, kylvetään ja hiekoitetaan. Puisto-kenttä on suljettu tiistaina noin klo 14.00 saakka. Tehostetun hoitotoimenpiteen tarkoituksena on parantaa Puiston viheriöiden pintojen pelattavuutta.

Merellä on päästy viimeistelemään uusia tiipaikkoja. 11. ja 16. on saatu muotoiltua ja kylvettyä. 18. väylän tiipaikka pyritään viimeistelemään vielä viikon 24. lopulla.

Meren viheiröt ovat parantuneet nopeasti viikolla 23. tehdyn kevyen ilmastuksen jälkeen. Pinnat ovat pääosin jo kesäkuntoisia. Leikkuukorkeus on tällä hetkellä 3,2mm.

Vesitilanne on hyvä ja kastelujärjestelmä & pumppaamo toimivat normaalisti.

Saimme 4kpl uusia golfautoja ja myös uuden kumppanin

Meren uusien tiipaikkojen viimeistelyä

puiston viheriöiden tehohoito

meren viheriöt kesäkunnossa. siirtosääntö poistuu perinteisesti juhannuksena.

2.6.2024

Vesitilanne
Meriveden pinta on noussut ennustetusti ja kasteluvettä on käytössä normaalisti. Sadetukset ovat väylillä päällä tarvittaessa myös päivisin.

Pumppujen normaalin toiminnan varmistamiseksi joudutaan tekemään myös jatkuvaa huoltotyötä. Sadetuksen ollessa jatkuvassa käytössä kerää pumppu veden mukana myös ylimääräistä tavaraa, kuten puun paloja, kaloja ja jopa yhden käärmeen, joka saatiin pelastettua huoltton yhteydessä.

Viheiröiden ilmastus tiistaina 4.6.
Meren viheiröt ilmastetaan tiistaina 4.6. ohuella 8mm umpitapilla, joka ei vaikuta pelaamiseen lainkaan. Ilmastus parantaa viheirön läpäisevyyttä ja tihentää kasvua. Puiston viheiröillä ilmastus aloitetaan sään sallisessa jo maanantaina iltapäivällä.

Pumppukaivon huoltoa.

Kasteluvetenä käytetään osittain murtovettä, jota pumpataan kastelualtaaseen tarpeen mukaan.

Kenttätilanne 30.5.2024

Kenttien väylille ja viheriöille on levitetty kostutusaine, jonka tarkoitus on suojata kasvia kuivumiselta. Kasvi myös toipuu noepammin kuivuudesta, kun ilma viilenee ja kasvi saa kosteutta. Viheriöillä suoja-ainetta on käytetty jo useita vuosia, väylillä ja tiipaikoilla sitä kokeiltiin ensimmäistä kertaa kaudella 2023.

Vesitilanne
Pitkään jatkuneesta kuivuudesta johtuen sekä meriveden pinnan olessa alhaalla, joudutaan kentän sadetusta painottamaan viheriöihin, joita kastellaan normaalisti. Väyliä kastellaan käytettävän kasteluveden mukaan. Sadetus suoritetaan pääosin öisin, jolloin vesi imeytyy parhaiten. Väylien sadetusta joudutaan suoritetaan tarvittaessa myös päivisin.

Vesitilanteen pitäisi parantua kesäkuun alkupäivinä meriveden pinnan noustessa.

Leikkuut
Viheriöitä leikataan normaalisti (5 kertaa viikossa). Väylien ja karheikkojen leikkuita tehdään toistaiseksi tarpeen mukaan.

Viheiröiden ilmastus
Viheriöt ilmastetaan kesäkuun alkupuolella, kun sää viilenee. Ilmastus tehdään peliä häiritsemättömällä umpitapilla (8mm), joka ei näy työn jälkeen pelaajalle juuri lainkaan.


Kenttätilanne 05/2024

16.5.2024

Kastelujärjestelmä

Kentän kastelujärjestelmä toimii normaalisti ja veden saannissa ei ole ongelmia. Kevään aikana on tapahtunut muutamia putkirikkoja, jotka ovat vaikuttaneet hetkellisesti kasteluun ja kentän WC:iden käyttöön. Putkivuodot on saatu korjattua seuraavien päivien aikana. Tämän lisäksi Meren väylillä 10-18 on kastelun automaattiohjauksessa joitakin häiriöitä, joiden syytä selvitetään.

Viheiröitä, tiipaikoja ja väyliä sadetetaan pääosin öisin.

Viheriöiden kylvöt

Huhtikuun lopulla viheiröille tehdyt kylvöt ovat alkaneet itää. Kasvu tihentyy nopeasti sään jatkuessa lämpimänä. Viheriöit leikataan 5-6 kertaa viikossa. Viheriöt jyrätään noin kerran viikossa.

Puiston robotit käytössä

Puistoon hankitut robotit (2kpl) on otettu käyttöön torstaina 16.5. Robotit leikkaavat tällä hetkellä väylät ja karheikkoja väylän vierestä noin 15m matkalta. Suuret karheikkoalueet, jossa on istutuksia ja paljon epätasaisuuksia, hoidetaan edelleen perinteisellä leikkurilla.

Päivitämme robotteja koskevat pelaajaohjeet erikseen Puiston 1. tiipaikalle ja ilmoitustaululle. Lähtökohtaisesti pelaajan tulee väistää robottia (= pallo ja bägi pois tieltä). Robotti pysähtyy havaitessaan esteen. Robotin alle ei tule asettaa jalkaa tms turvallisuusyistä.

Meren 1. väylällä "hanhiesteitä"

Kokeilemme Meren 1. väylällä vesiesteiden laidoilla varoitusnauhaa, jonka tarkoitus on estää hanhien vapaa liikkuminen väylän ja vesiesteet välillä, jolloin ne etsivät "paremman" paikan. Mikäli varoitusnauha (esteen sisällä) on pelajaan tiellä, saa nauhasta vapautua rangaistuksetta.

Puiston robotit on otettu käyttöön 16.5.2024. Kuvassa Meren 1. väylällä syksyllä 2023 koekäytössä ollut robotti.

Meren 18. viheirö 16.5.2024.

Putkivaurion korjaus Meren 6. väylällä.

Viheriöilä rakeinen lannoitus

Tiistaina 14.5.2024 viheriöillä on levitetty rakeinen lannoite. Lannoituksen jälkeen viheriöitä kastellaan normaalia pidempään. Lannoitus ei vaikuta pelaamiseen.

Rakeinen lannoite viheriöillä tiistaina 14.5.2024.

Viheriöt

Osa Meren viheriöistä on selvinnyt talvesta varsin hyvin. Joillakin viheriöistä on enemmän talven aiheuttamia tuhoja. Osittain epätasainen pinta ja värivaihtelut johtuvat pääosin eri ruoholajikkeista. Kylänurmikka on kuollut talven aikana ja lähtee keväisin kasvuun siemenestä sään lämmetessä. Rönnäsin päälajike on rönsyrölli, joka taas jatkaa kasvuaan vanhasta elossaolevasta juuresta.

Puiston viheiröillä päälajikkeena on luhtarölli, joka vaatii tihentyekseen enemmän lämpöä kuin Meren lajikkeet.

Molempien kenttien viheriöt on kylvettty huhtikuun loppupuolella. Siemenet itävät, kun maan lämpötila on yli 10 astetta ja kosteutta on maassa riittävästi. Siemenet on kylvetty uusilla kylvöyksiköillä, joiden avulla siemenet saadaan heti oikealle syyvydelle viheriön pintaan.

Toukokuulle ennustetun lämmön myötä viheiröiden pinnat alkavat tasaantua sekä tihentyvät heinän että siemenestä lähtevät kasvun myötä.

Leikkuukorkeus on tällä hetkellä 4,0mm (12.5.2024).

Leikkuuväli: 3 kertaa/ viikko

Jyräys: kerran viikossa


Kastelujärjestelmä

Kasteöujärjestelmä on otettu käyttöön huhtikuussa. Muutamia kevääseen kuuluvia putkirikkoja on tapahtunut, mutta pääosin kenttää on saatu kasteltua tarpeen mukaan.

Yksittäiset putkirikot saadaan korjattua seuraavana arkipäivänä. Pumppaamot toimivat moitteettomasti.

Kentän pinta kuivaa kevään auringossa ja tuulessa nopeasti. Silti heinän juuren syvyydellä on kuitenkin kosteutta varsin hyvin. Kosteuden määrää mitataan erikseen.


​​​​​​​Väylät

Väylien kylvöt on aloitettu toukokuun alussa.

Leikkuu: toistaiseksi kasvun mukaan

Puistoon on vedetty latauskaapelit robotteja varten. Toinen latauspiste on asennettu Puiston 5. väylän tiipaikan lähelle ja toinen 7. väylän kenttä-WC:n yhteyteen. Kaapelia varten jouduttiin kaivamaan kapeat urat 9. ja 5. väylien poikki, jotka on saatu jo täytettyä.

Robotit otetaan käyttöön kasvun alkaessa.

Kuva 11.5.2024.

Kuva 11.5.2024

Kuva 11.5.2024.

Kuva 11.5.2024.

Puiston robottien 7. väylän latauspiste.

Puiston robottien 5. väylän latauspiste.


Kenttätilanne 26.3.2024

Range
Rangen lyöntialue on sula ja kuiva. Palloja saa koneesta lähimaksulla (3e/ 30 palloa) sekä Rönnäsin älykortilla (kausioikeus). Tavoitteena on, että palloja päästään keräämään koneella torstaina, jolloin range on normaalisti avoinna Pääsiäisenä. Mikäli koneellinen keräys ei onnistu, tulee pallot kerätä koneen tyhjentyessä itse. Tästä tiedotetaan ja ohjeistetaan lähempänä. Pallojen keräys ilman lupaa on ehdottomasti kielletty.

Kenttätilanne
Meri 18r

Kenttä on sulanut hyvin. Lunta on vielä osittain väylillä 1, 5, 9, 10, 13 ja 18. Lunta on lähinnä väylien laidoilla varjokohdissa. Bunkkereissa on laajalti lunta.

Puisto 9r
Puiston väylät ovat lumesta vapaita väylää 7. lukuun ottamatta. Bunkkereissa on laajalti lunta.

Viheriöt harjataan, hiekoitetaan kevyesti ja jyrätään vielä ennen Pääsiäistä.

Katso ajankohtaiset kuvat artikkelin lopusta. Kenttä on osittain jo täysin vapaa lumesta. Varjoisilla väylillä lunta on edelleen jonkin verran. Tiedotamme avaamisen aikataulusta Pääsiäisen ennusteen täsmentyessä.


11/2023

Kenttä suljettiin marraskuun puolessa välissä pakkasten myötä.

Kenttien viheriöt ehdittiin juuri syväilmastamaan (sekä Meri että Puisto), jonka avulla varmistetaan mahdollisten sulamisvesien pääseminen pois viheriön pinnalta.

Kentällä on harvennettu puustoa Meren 9. väylän laidalta sekä ylemmän harjoitusviheriön ympäriltä. Puut haketetaan suoraan 5. väylän vasemmalle laidalle parantamaan nykyistä haketettua aluetta.

Sähköinen viheriökone saapui loppusyksystä ja se on valmiina kesäkauteen 2024.

Uudet tiipaikat
Meren uusista tiipaikoista valmiina ovat kauden 2023 lopulla:
1: valmis
2. valmis
3. valmis
5. valmis
6. valmis
9. valmis
11. kesken, massat ajettu
13. kesken, runkotyöt ja putket valmiina, viimeistely tekemättä
16. kesken, runkotyöt ja putket valmiina, viimeistely tekemättä
17. valmis
18. kesken, massat ajettu

Tiipaikat otetaan käyttöön kesäkaudelle 2024.


31.10.2023

Tiipaikkojen ilmastus on käynnissä. Ilmastus tehdään umpitapeilla. Tiipaikkojen valmistuttua aloitetaan väylien ilmastus.

Uusien tiipaikkojen osalta väylän 13. tiipaikan rakennustyöt on aloitettu.

Raffialueiden holkitus on aloitettu Puistossa.


Maanantai 8.10.2023

Tiipaikkaremontin edetessä seuraavat tiipaikat pelataan toistaiseksi tilapäisiltä paikoilta:

Meri 5: sininen ja punainen tii väylän alussa vasemmalla puolella.
Meri 17. punainen tii väylän alussa karheikon reunassa.


Keskiviikko 4.10.2023

Syyskuun lopulla tehdyt hoitotyöt viheriöille onnistuivat hyvin. Ilmastuksen avulla saatiin poistettua liiallista kuitua viheriön pinnasta. Myös hiekan levitys onnistui hyvin. Tavoite on saada holkki mahdollisimman täyteen hiekkaa. Hiekkaa jää tarkoituksellisesti myös viheriön pintaan, josta se hiljalleen painuu ruohon juureen.

Väylien hiekoitus etenee Meri-kentällä. Ensimmäisenä on hiekoitettu sateiden myötä kosteimmiksi jäävät väylät.

Meren uusin tiipaikkojen rakentaminen etenee loppusyksyn aikana seuraavasti (tavoitteellinen):

Meri 5. > viimeistellään lyöntipinta ja kylvetään
Meri 17. > viimeistellään lyöntipinta ja kylvetään

Meri 11. > rakennetaan pohja ja kastelu. Kylvö sään mukaan joko syksyllä tai heti keväällä 2024.
Meri 13. > rakennetaan pohja ja kastelu. Kylvö sään mukaan joko syksyllä tai heti keväällä 2024.
Meri 16. > rakennetaan pohja ja kastelu. Kylvö sään mukaan joko syksyllä tai heti keväällä 2024.
Meri 18. > rakennetaan pohja ja kastelu. Kylvö sään mukaan joko syksyllä tai heti keväällä 2024.


Keskiviikko 27.9.2023

Kenttien viheriöt on ilmastettu maanantain 25.- keskiviikon 27.9. aikana. Viheriöt jyrättiin, hiekoitettiin ja verkotettiin hoitotyön jälkeen. Viheriön pinnalla on hiekkaa, joka osittain vielä painuu ilmastusreikiin. Osa hiekasta jää viheriön pintaan ja se painuu alas heinän kasvaessa. Viheriöt ovat hiekan myötä tasaiset ja käyttäytyvät putattaessa loogisesti.

Väylien hiekoitusta jatketaan sään salliessa tulevina viikkoina.


20.9.2023

Väylien hiekoitukset aloitetaan viikolla 38. Hiekoitus etenee noin 2 väylää/ päivä tahdilla ja sitä voidaan tehdä vain kuivalla säällä. Hiekan levityksen jälkeen maa harjataan ja verkotetaan. Hiekoitustöiden myötä otetaan käyttöön lyöntialustat, joita on lainattavissa Meren 1. tiin luota. Palautathan alustan Meren 18. viheriön takana olevaan laatikkoon.

Viheriöt ilmastetaan viikolla 39. Ilmastus tehdään heti maanantaina 25.9.2023, mikäli sääennuste pysyy sateettomana. Alkuviikolla pelataan yhdistelmäkenttiä hoitotyön etenemisen mukaan, joista tiedotetaan erikseen viikonlopun aikana.

Oletettu työjärjestys ilmastukselle on:
Ma 25.9. Meri 1-9
Ma 25.9./ ti 26.9. Meri 10-18
Ke 27.9. Puisto