Väylien 16 ja 17 välinen saareke – sääntötarkennus

Lähinnä väylän 17 viheriön vaikutuspiiriin tuleva saareke on nyt korjaustöiden osalta valmis – mutta ei pelaamisen. Hiekoitetuilla alueilla on sinisiä tolppia, jotka tarkoittavat, että ko. alue on kunnostettava alue, jota käsitellään sääntökohdassa 16; Epänormaalit kenttäolosuhteet. Pallon ollessa ko. alueella pelaaja voi normaalisti vapautua ilman rangaistusta pudottamalla pallon vapautumisalueelle, joka perustuu lähimpään täydellisesti vapauttavaan pisteeseen.

Palloa saa toki pelata ko. alueelta, mutta vapautuessa toimitaan em. säännön mukaisesti. Jos pelaajan pallo makaa paikassa, jota ei ole merkitty epänormaaliksi kenttäolosuhteeksi, mutta pelaaja haluaa jatkaa pelaamattoman paikan säännön (19) mukaisesti – ja nyt yhdellä rangaistuslyönnillä – hän saa dropata myös em. merkitylle alueelle ja harkita droppauksen jälkeen, jatkaako peliä pallon paikasta ilman rangaistusta vai vapautuuko siitä säännön 16 mukaan ja edelleen ilman rangaistusta.

Tämä ohjeistus ei ole tilapäinen paikallissääntö vaan sääntöviittaus pelaajille. Saareke saattaa tulla peliin myös väylien 15 jatkolyönnillä tai 16 avauksessa. Jälkimmäisen teeboxin vieressä olevaa aluetta ei ole merkitty korjauksenalaiseksi ja pelaaja ei voi siitä vapautua omalla harkinnallaan säännön 16 mukaisesti. Kaikissa rajatapauksissa pelaaja ja peliryhmän muut pelaajat tekevät yhdessä päätöksen toimintatavasta, joka on oikeudenmukainen pelaajaa ja kilpakumppaneita kohtaan.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, voit toki olla yhteydessä, vaikka kierroksen aikana tai pelin jälkeen.

 

Rami Holopainen
kapteeni/seuratuomari
044 540 3232
rami(a)holarion.fi

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista, Kapteenin teemat, Kentänhoito