Tasoitusten vuositarkastus tehty jäsentietoihin 10.1.2019

Voit käydä katsomassa vaikuttiko vuositarkastus omaan tasoitukseesi tunnuksillasi NexGolfista sgr.nexgolf.fi.

Tarkastus tehtiin nille pelaajille, joilla on kauden aikana pelattu vähintään 4 golfohjelmaan päivitettyä tasoituskierrosta. Näillä pelaajilla on aktiivinen EGA-tasoitus, joka merkitään esimerkiksi tuloslistoissa pienellä *-merkillä.

Pelaajat, joilla on palautettuna vähemmän kuin 4 korttia kaudelta 2018, saavat aktiivisen tasoituksen, kun ovat jättäneet 3 korttia kauden 2019 aikana.

Huomaathan, että vaikka tasoituksesi olisi ”ei aktiivinen”, ei tasoitus häviä tai muutu mitenkään. Aktiivista tasoitusta edellytetään lähinnä avoimissa ja Suomen Golfliiton alaisissa kilpailuissa. Rönnäsissä pelaat normaaleita kierroksia kuten ennenkin, oli tasoituksesi sitten aktiivinen tai passiivinen.

Lue tasoituslaskennasta lisää alta.

Jos Sinulla on kysyttävää tasoituspäivityksestä, olethan ensisijaisesti yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen toimisto(a)seagolf.fi.

Omiin jäsentietoihin: sgr.nexgolf.fi

https://golf.fi/muutuutiset/tasoitus-uudessa-vuositarkastuksessa-muuttua-30-lyontia/

 


 

Tasoitusten vuositarkastus (Annual Handicap Review – AHR)

 

AHR on tullut pakolliseksi toimenpiteeksi kaikille EGA:n (European Golf Association) alaisille maille vuoden 2013 alusta. AHR:n tarkoituksena on saada pelaajan tasoitus oikeanlaiseksi, jos se on kauden aikana heikentynyt tai parantunut huomattavasti.

EGA-tasoitusjärjestelmän tarkoituksena on saavuttaa yhtenäinen ja oikeudenmukainen tasoitusjärjestelmä koko Euroopassa ja mahdollistaa eritasoisille pelaajilla pelaaminen ja kilpaileminen mahdollisimman reilusti ja tasapuolisesti.

Olemme Rönnäsissä tehneet tasoitusten vuositarkastuksen 16.1.2016.

Miten vuositarkastus tehdään?

Tämä tarkastus koskee vain tasoituksella 36 tai alle pelaavia, joilla on aktiivinen EGA-tasoitus
(vähintään 4 tasoituskierrosta vuonna 2016).

Vuosianalyysiin otetaan vähintään kahdeksan viimeisintä tasoituskierrosta vuodelta 2016, joissa on pistebogeypisteet. Mikäli jäsenellä ei ole riittävästi kierroksia, täydennetään tilastoa kauden 2015 tasoitushistoriamerkinnöillä. Historiamerkinnöistä saatua pistebogeypisteiden mediaania verrataan tämän jälkeen tasoituskohtaisiin pohjoismaisiin taulukkoarvoihin:

1. tasoitusryhmässä (hcp < 4,5) 33 pistettä

2. tasoitusryhmässä (4,5 – 11,4) 31 pistettä

3. tasoitusryhmässä (11,5 – 18,4) 30 pistettä

4. tasoitusryhmässä (18,4 – 26,4) 29 pistettä

5. Tasoitusryhmässä (26,5 – 36) 29 pistettä

Jos pelaajan pistebogeytulosten mediaani poikkeaa EGA:n määrittämistä oletusarvoista yli 2,9 pistettä suuntaan tai toiseen, pelaajan tasoitusta korjataan vuositarkastuksessa yksi pykälä ylös- tai alaspäin. Jos poikkeamaa on 5 pistettä tai enemmän, korjausliike on kahden pykälän verran.

Tasoituksesi on voinut tarkistuksen yhteydessä pysyä ennallaan tai nousta/laskea 1,0–3,0.

HUOM 1: Pelaajan tasoitus ei voi AHR-laskennan myötä pudota tasoitusryhmästä 2 tasoitusryhmään 1, vaan se pysähtyy alimmillaan 4,5:een. Tasoitusryhmä 1:ssä AHR-laskennan myötä tasoitus ei voi laskea, mutta se voi nousta. Seuran tasoitustoimikunta voi kuitenkin anoa pelaajan tasoituksen laskemista Suomen Golfliiton sääntö ja tasoitustoimikunnalta.

HUOM 2: Tasoituksen vuosilaskenta ei korjaa tasoitusta siinä tapauksessa ylöspäin, jos tasoitus on parantunut kauden alusta.

HUOM 3: Palauttamattomien tasoituskierroskorttien automaattisia nostoja ei ainakaan vielä huomioida lainkaan AHR-laskennassa, sillä niistä ei ole saatavilla pistebogeypisteitä.

Lisäksi aiempien vuosien tapaan KAIKKI pelaajat, joiden tasoitus vuoden 2016 lopussa perustui kolmeen tai vähempään tasoitustulokseen, menettivät ns. EGA:n aktiivisen tasoituksen vuodelle 2016.

Kyseinen tasoitus muuttuu ei-aktiiviseksi. Tämä ei tarkoita tasoituksen poistumista vaan tasoitusta pidetään normaalin tapaan yllä pelaajan ja seuran toimesta. Tämä ei vaikuta normaaliin pelaamiseen millään tavalla. Kyseisellä ei-aktiivisella tasoituksella voi myös osallistua kilpailuihin (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta), mutta tasoituksellisessa sarjassa pelaaja ei voi saada palkintoa. Ei-aktiivisen tasoitus muuttuu aktiiviseksi, kun pelaaja on palauttanut vähintään kolme tasoituskelpoisten edellytysten vallitessa pelattua tulosta vuoden 2016 aikana.
Tähti tasoituksen perässä tarkoittaa sitä, että tasoitus on aktiivinen.

Voitte tarkastaa voimassa olevan tasoituksenne kirjautumalla sgr.nexgolf.fi sivulle omalla jäsennumerollanne ja salasanalla.

Jos et ole vaihtanut salasanaa, on se oletusmuodossa. Oletussalasana on kuusi merkkiä pitkä ja muodostuu seuraavasti: kaksi ensimmäistä kirjainta etunimestän, kaksi ensimmäistä kirjainta sukunimestä sekä kaksi ensimmäistä numeroa syntymäajasta.

Esimerkki: Matti Meikäläinen on syntynyt 12.11.1964. Matin oletussalasana on MaMe12

 

 

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista