Satahanka XIII- kansainvälinen meripartioleiri Rönnäsin alueella – vaikuttaa liikenteeseen maanantaina 30.7.

Rönnäsin alueella järjestetään kansaivälinen meripartioleiri 30.7.-6.8.2018. Lierin kuljetukset voivat ruuhkauttaa lähiteitä maanantaina 30.7.2018. Huomioithan tämän saapuessasi pelaamaan. Voit lukea leiristä lisää järjestäjän kotisivuilta.

Lue lisää: https://satahanka.fi/

YLEISTÄ

Satahanka XIII kokoaa 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsiin kaikkiaan 1339 osallistujaa viettämään merihenkistä leirielämää. Osallistujista suurin osa on leirillä koko ajan, mutta osa esimerkiksi vain viikonlopun. Osallistujia saapuu ympäri Suomea sekä lisäksi myös Ranskasta, Tšekistä, Israelista, Isosta-Britanniasta ja Venäjältä. Pääosin leiriläiset ovat meripartiolaisia, mutta moni osallistujista tulee paikalle myös ilman aiempaa meripartio-, tai ylipäätään partiotaustaa. Leiri valmistuu ja leiriarki pyörii lähes täysin vapaaehtoisvoimin.

KULJETUKSET

Saapuminen tapahtuu 30.7. noin klo 11-15 välisenä aikana. Tällöin Kabbölentie voi ajoittain ruuhkautua suuren bussimäärän takia. Saapuminen tapahtuu siis yhteiskuljetuksilla busseilla. Lähtö tapahtuu 6.8. noin klo 9-15 välisenä aikana ja voi aiheuttaa ajoittaista ruuhkaa Kabbölentiellä. Pyydämme mahdollisuuksien mukaan välttämään tiellä liikkumista näinä aikoina tai varaamaan riittävästi aikaa liikkumiseen.

 

SATAHANKA XIII

30.7.-6.8.2018, LOVIISA

Satahanka XIII on kansainvälinen meripartioleiri, joka pidetään 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsissä. Satahanka on kaikille meripartiosta kiinnostuneille avoin, tervetuloa! Leiri tarjoaa mahtavan tilaisuuden päästä nauttimaan meripartiosta, purjehtimisesta, upeasta ohjelmasta ja uusista ystävistä. Eikö Satahanka ole sinulle entuudestaan tuttu, lue lyhyt esittely: Mikä Satahanka? 

 

Leiritoimiston päivystävä numero on 0447660670! Leiritoimisto on auki jokaisena leiripäivänä klo 8:00-21:00.

SATAHANKA XIII

Järjestyksessään 13. Satahanka-meripartioleiri järjestetään Loviisan Rönnäsissä. Ensimmäinen satahanka järjestettiin jo 1955 Paraisissa, nykyään leiri järjestetään n. 5 vuoden välein

Leirin ajankohta on 30.7.-6.8.2018, ennen leiriä järjestetään rakennusleiri 24.-29.7. ja leirin jälkeen purkuleiri 7.-9.7. Meripartio-, tai edes partiotaustaa ei leirille osallistumiseen vaadita. Leirillä majoitutaan pääosin teltoissa ns. leirilippukunnissa.

Osallistujia leirillä on kaikkiaan n.1350. Suomen lisäksi leiriläisiä on Ranskasta, Tšekistä, Isosta-Britanniasta ja Venäjältä. Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotitaita, ja sitä vanhemmat mahdollistavat leirin erilaisissa pesteissä. Nuoremmatkin pääsevät mukaan perheleirille vanhempien mukana.

Leirille saapuu lähes kaikki partiolaisten käytössä olevat alukset, yhteensä 31 kappaletta. Mukana on kaikenlaisia aluksia 119 vuotta vanhasta hinaajasta aina 25-metriseen, 2-mastoiseen kahvelikuunariin. Pääosin alukset ovat purjeveneitä.

PARTIO

Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

SUOMEN PARTIOLAISET – FINLANDS SCOUTER

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/tule-mukaan/

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista