Kapteenin sääntöilta kiinnosti

Kauden ensimmäinen sääntöilta kiinnosti – varsinkin loviisalaisia. Kävimme läpi noin 80 eri sääntötilannetta, jotka olivat kaikki Meri-kentän väylillä eteen tulevia todellisia tilanteita. Voit testata omaa sääntötuntemustasi seuraavilla kysymyksillä. Jos vastaukset tulevat kuin ”apteekin hyllyltä”, on sääntötuntemuksesi oleellisesti keskivertoapelaajaa parempi.

 1. Montako eri aluetta sääntökirjan Määritelmästä löytyy kentältä?
 2. Avauslyöntisi on ”huti”, mutta pallo putoaa tiiltä. Nostat pallon takaisin tiille. Monesko lyönti lähtee?
 3. Jos pallosi on ykkösväylän punaisen estealueen tukilankussa kiinni kentän puolella. Miten jatkat peliä?
 4. Lyöt kakkosella punaisen estealueen yli, mutta et näe loiskahdusta. Lyöt kuitenkin estesäännöin pallon varapallona. Alkuperäinen pallosi löytyy kuitenkin heinikosta, mutta esteessä. Pallo olisi hyvin lyötävissä. Saatko valita sen, koska pallo löytyi. Ja jos et, niin miksi et?
 5. Olet kakkosviheriöllä karheikossa, mutta saat paikallissäännön mukaan vapautuksen sadettajan kannesta. Voitko dropata foregreenille, jos et mene lähemmäs lippua?
 6. Droppaat sääntöjen mukaisesti ja pallo jää pudotusalueelle, mutta osuu kenkääsi. Pitääkö pudotus uusia?
 7. Pudotat vanhan säännön mukaan hartiakorkeudelta ja uusit sen, mutta edelleen hartiakorkeudelta. Kun teet tämän vielä kolmannenkin kerran, niin montako rangaistusta ja miten peli jatkuu?
 8. Asetat pallon viheriöllä ihan oikein merkkinapin eteen, mutta pallo liikahtaa, kun olet vasta asettumassa puttaamaan. Miten jatkat peliä?
 9. Pallosi on kolmosviheriöllä kolme metriä lipun alapuolella. Pelipartnerisi puttaa viheriön yläreunasta ja näyttää ilmeiseltä, että se osuu palloosi. Merkkaat sen nopeasti säästääksesi kaverisi rangaistukselta. Tuleeko rangaistuksia ja jos, niin miksi ja kenelle?
 10. Myöhästyt hieman edellä kuvatussa tilanteessa ja kaverisi pallo osuu sormiisi. Miten peli jatkuu?
 11. Lyöt viitosväylällä kakkoslyönnin bunkkeriin. Montako vaihtoehtoa sinulla on pelin jatkamiseksi?
 12. Pallosi on väylän 11 viheriöllä olevassa joutsenen kakassa. Miten voit toimia?
 13. Kentällä on voimassa siirtosääntö. Pallon vieressä on hanhen kuiva jätös, semmoinen sikarintumppi. Nostat pallon sen päälle. Onko OK? Ja juuri kun asetut lyömään, pallo putoaa. Merkkaat pallon ja asetat uudelleen. Onko OK?
 14. Puttaat kymmenen sentin päähän reiästä ja sanot lyöväsi sen reikään. Putterisi osuu kuitenkin bäckswingissä 30 cm:n päässä olevan toisen pelaajan palloon, joka liikahtaa. Miten menettelet?
 15. Lyöt Puisto-kentän väylällä 5 kakkoslyönnin tolppaan, josta se ponnahtaa bägiisi ja edelleen jalkasi kautta maahan. Monesko lyönti lähtee?

 

Montako meni oikein ilman sääntökirjaa? Laita vastauksesi – tai oletuksesi oikeasta määrästä – sähköpostitse tai tekstiviestillä.

 

Rami Holopainen

kapteeni

044 540 3232

rami@holarion.fi

 


Jäsenistön toivomuksesta järjestetään kauden ensimmäinen sääntöilta. Kenttä on kuitenkin varattu pelaamiseen, niinpä info hoidetaan nyt Merisalissa. Tilanteet ovat silti elävästä elämästä eli Meri-kentän ”kimuranttitilanteista”.

Sääntörupeama kestää noin 1h15min, jonka aikana saa toki kysyä ko. tilanteeseen liittyvistä rinnakkaistilanteista.

Ilmoittaudu oheiseen ilmoittautumislomakkeeseen tai toimistoon.

Tervetuloa!

Rami Holopainen

kapteeni, seuratuomari

rami@holarion.fi

044 540 3232

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista, Kapteenin teemat