Rönnäsissä ennätyksellisen pitkä kausi – myös helmikuussa pelattiin

Lauha alkutalvi on mahdollistanut kenttien pitämisen avoinna aina näihin päiviin saakka (3.2.2020). Rönnäsissä pelattiin ensimmäistä kertaa nyt myös helmikuussa, kun lauantaina 1.2.2020 hieman yli 20 pelaajaa kiersi kenttiä ja sunnuntaina 2.2. oli Scramble-kilpailussa mukana lähes 100 pelaajaa.

Puisto-kenttä avattiin pelaamiselle 29.3.2019. Meri avattiin lauantaina 6.4.2019, jolloin pelattiin perinteinen kauden avaava Wilson Scramble.

Viheriöpäiviä on kertynyt 3.2.2020 mennessä 280 kpl. Kierrosmäärä on kaudelta 2019 noin 30.000.

Miten lauha sää vaikuttaa kentän kuntoon keväällä
Golfkentän kannalta paras talvehtimistilanne syntyy, kun maa ensin jäätyy jonkin verran ja lumi sataa vasta jäätyneen maan päälle. Tällöin mahdolliset kasvi-tai hometaudit eivät pääse etenemään lumen alla. Tautiriskiin varaudutaan syksyn aikana erilaisin hoitotoimenpitein. Nyt lauha sää on kuitenkin jatkunut niin pitkään, että vielä ennen pakkas-lumijakson alkua ruiskutetaan viheriöille talvituhoilta suojaava hoitoaine uudelleen.

Lippujen paikkoja on vaihdettu viheriöillä tarpeen mukaan, jotta yksittäiset kohdat viheriöillä eivät kulu liikaa. Tiipaikoilla aloitusmerkit on pidetty tietoisesti samassa kohdassa, jotta muu tiialue säästyy koskemattomana kevääseen.

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista, Kentänhoito