Rönnäsin ”pelisääntöjä” 2017

Kuten kaikki tiedämme, peliviihtyvyys koostuu monesta asiasta joita ovat muun muassa päivän sää, oma pelikunto, kierrosnopeus, kentän kunto ja peliseura. Ihan kaikkeen ei aina itse pysty vaikuttamaan, mutta esimerkiksi kentän kuntoon varsin monella tavalla.

Golfauton käyttö

Kilpailuohjeissamme korostetaan Rönnäsin pelietiketin mukaista kenttää säästävää liikkumistapaa eli kärryjä ei saa missään tilanteessa vetää esteen ja viheriön välistä. Tämä koskee tietysti aivan erityisesti myös golfautoa, jonka käyttöohjeissa edellytetään, ettei golfautoa saa ajaa 15 m lähemmäksi viheriötä eikä hiekkaestettä. Teeboxin vieressä auto tulisi pitää kokonaan asfaltti- tai hiekkatiellä.

Omien jälkien korjaaminen

Koskaan ei ole mukavaa, jos joutuu bunkkeriin, mutta vielä enemmän harmittaa, jos pallo löytyy jonkun aiemmin hiekkaesteessä käyneen syvästä kengänjäljestä tai väylällä korjaamattomasta lyöntijäljestä. Haravoi siis aina bunkkeri, korjaa pallon putoamisjäljet viheriöllä ja aseta divotit paikoilleen. Sateen jälkeenhän divottikin irtoaa helpommin, mutta toisaalta se märkänä myös asettuu paremmin paikoilleen. Kiinnitä siis erityistä huomiota oman, pelikavereidesi ja myös edeltävien pelaajien jälkien korjaamiseen!

Kentän roskaaminen

Kentällehän ei saa jättää mitään sinne kuulumatonta. Ei siis tupakantumppia, ei nuuskamälliä, purukumia jne. Ja missään tapauksessa näitä ei saa ”haudata” nurmipinnan alle! Jos jonkun taskusta on vahingossa pudonnut suklaan käärepaperi, eväspussi tai limpparipullo, niin ei ole iso vaiva poimia niitä ja viedä seuraavan teeboxin roskalaatikkoon.

Ole ystävällinen kannanotoissasi

Meidän kaikkien edessä menee joskus hidas peliryhmä, joka ei osaa tai ymmärrä jouduttaa omaa peliään saati antaa ohituslupaa. Niin tuskallista kuin hidas eteneminen joskus onkin, niin ”hiiltyä” ei saisi. Turha huutaminen, keskisormen näyttö ja mikä pahinta ”kintuille lyöminen” eivät kyllä edistä kummankaan peliryhmän pelifiilistä. Kommentointi ja ohjaus tulisi mielellään jättää valvojan tehtäväksi. Toki toimistolle, toiminnanjohtajalle ja kapteenille voi asiasta raportoida. Esimerkiksi soitto toimistoon tilanteessa, jossa edellä olevan ryhmän edessä alkaa olla tilaa jo reilun väylän verran, on yleensä paras ratkaisu. Toimisto katsoo sitten, voiko tilanteen purkamisen ohjata jollekin, jonka toimenkuvaan se kuuluu.

Nämä muutama asia huomioiden pelikierroksen viihtyvyys saattaa jopa parantaa omaa tulostakin muutaman lyönnin verran.

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista, Kapteenin teemat