Syksyn ensimmäinen pakkasaamu ma 24.9.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lämpötila laski ensimmäisen kerran kuluvana syksynä hieman pakkaselle. Lämpötila nousee vielä syyskuussa nopeasti auringon noustessa, mutta pidemmälle syksyyn mentäessä on syytä varautua pakkasaamuihin. Mikäli auton ikkunat ovat aamulla jäässä, on oletettavaa, että myös kentällä on ollut kylmä yö. Parhaiten tilanteen selvittää kotisivuilta, johon tieto mahdollisista viivästyksistä päivitetään.

Kastelujärjestelmän ollessa käytössä, voidaan viheriöiden sulamista vauhdittaa kevyellä kastelulla. Kastelujäjestelmä suljetaan lokakuun aikana, jolloin tämä vaihtoehto poistuu käytöstä.

Alla yleistä infoa pakkasen vaikutuksista pelaamiseen:

Yöpakkanen
Kenttä voidaan pakkasyön jälkeen avata vasta kun se on täysin sula. Ei siis riitä, että ilman lämpötila on plussalla, vaan myös maan tulee ehtiä sulamaan. Huomioithan, että ilma on lähes aina lämpimämpää kuin maanpinta.

Ajanvaraus
Emme voi ennakoida mahdollista yöpakkasta etukäteen. Siihen vaikuttavat vallitsevan ilmanalan lisäksi pilvisyys sekä tuuli. Pyrimme päivittämään tiedon kentän tilanteesta kotisivuille heti aamulla, kun aurinko on noussut. Mikäli auton ikkunat ovat jäässä, kannattaa soittaa kentälle tilanteesta ja varautua odottamaan kentälle pääsyä.

Miksi ei pelata jäätyneelle nurmelle?
Jäässä oleva nurmikko katkeaa siihen astuttaessa, eikä ruoho ehdi enää palautumaan ennen talvea vähäisen kasvun takia. Pahimmillaan jäätyneelle viheriölle jäänyt askel näkyy täysin kuolleena kohtana viheriössä seuraavana keväänä.

Ilmoittautuminen kierrokselle kun golftoimisto ei ole avoinna
Mikäli toimisto on kiinni kentän olessa avoinna, voivat omat pelaajat ilmoittautua kierrokselle varaamalla itselleen ajan varausjärjestelmästä. Vieraspelaajat voivat ilmoittautua lähettämällä sähköpostin toimiston osoitteeseen (toimisto@seagolf.fi). Viestissä tulee kertoa pelaajien nimet, pelipäivä sekä laskutusosoite. Lähetämme maksuohjeen sähköpostilla.

 

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista