Kentänhoidon toiveita: tumpit pois kentältä, jälkien paikkaamista…

Pelikauden alkaessa haluamme muistutttaa muutamasta tärkeästä pelaamiseen liittyvästä asiasta.

Roskat kentällä
Kuvan mukaiset tupakan tumpit ja muut roskat kerättiin siirtymältä kohti 15. väylän tiipaikkaa. Tumppien tai muiden roskien paikka ei ole kentällä. Meri-kentällä on yhteensä 20 roskista (Korona-aikanakin yli 10), joten tästäkään asian ei pitäisi jäädä kiinni.

Tumppien ja nuuskapussien määrä kentällä on lisääntynyt valtavasti kevään aikana. Haluammekin muistuttaa, että nämä eivät maadu kunnolla koskaan, eikä niitä tule jättää kentälle, eli käytä roskiksia tai esim. pientä pussia, jolla kuljetat tumpit ja nuuskapussit mukanasi pois kentältä. Tämä ei ole suositus vaan ehdoton edellytys! 

Alastulojälkien paikkaaminen viheriöillä
Tämä on pelaajalle kunniatehtävä. Viheriölle laskeutuneesta pallosta jää lähes aina alastulojälki, joka tulee korjata viheriöhaarukalla sisäänpäin kiertäen/ työntäen. Ei koskaa nostaen viheriön pintaa.

Lyöntijäljet väylällä
Lyönnin yhteydessä irtoava turve lähtee lähes aina kasvamaan uudelleen, mikäli siinä on vähänkin juurta mukana. Lyöntijäljet tulee paikata sekä kentän kunnon takia että takana tulevaa pelaajaa ajatellen. Ammattipelaajat eivät tv-kuvissa jälkiä juurikaan paikkaile, mutta heillä on aina caddiet mukana, jotka tekevät kentänhoitoon liittyvät toimet. Normaali klubipelaajalla caddietä ei tavallisesti ole, jolloin paikkaamistehtävä jää pelaajalle itselleen.

 

 

 

 

 

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista, Kentänhoito