Kapteenin kesäkatsaus 1

Muista foooor!

Kymppiväylän tiiauspaikalla on iso kyltti, jossa pyydetään reagoimaan, jos avaus lähtee kohti viereisiä väyliä 17 ja 18. Erityisesti väylän 17 suuntaan lähtevistä lyönneistä on huudettava KUULUVA FORE, koska lyöjä ja väylän pelaajat eivät näe toisiaan. Nyt on ollut jo kaksi lähellä piti -tilannetta, kun FORE-huuto on laiminlyöty. Toki muillakin paikoilla – esim. 2/3, 11/13 ja 16/17 – on toimittava vastaavasti.

Väylän 6 bunkkeri

Vasemmalla puolella, avauspituuden kohdalla olevassa bunkkerissa on siniseksi maalattu kivi. Siitä saa vapautuksen, mikäli kivi haittaa stanssia tai lyöntiä. Pallo on pudotettava bunkkeriin.

Aiemmin ilmoitettu tilapäinen paikallissääntö saman väylän vasemmassa reunassa olevan kaivannon vuoksi on nyt peruttu, koska kaivanto on täytetty ja merkitty sinivalkoisin paaluin.

Viheriöiden ympäristön pelaaminen

Tuloskortissakin lukeva Rönnäsin etiketti muistuttaa, että kärryjä ei saa vetää viheriön ja bunkkerin eikä viheriön ja estealueen välistä. On tietenkin selvä, että golfauton kohdalla ohje on vieläkin jyrkempi. Tämmöisiä olosuhteita on melkeinpä joka väylällä, mutta erityisen suuri houkutus näyttää olevan väylien 1, 4, 7, 10, 11, 12, 13 ja 18 kohdalla.

Mikäli havaitset vieraspelaajan olevan tietämätön etiketistämme (tämä ei siis ole sääntöasia), niin jos katsot tarpeelliseksi puuttua asiaan, teethän sen ystävällisesti, älä siis huuda tai nimittele.

Bunkkerien haravointi

Muistathan aina korjata omat ja myös jonkun aiemmin pelaajan jättämät jäljet bunkkerista, sillä vaikka pallosi makaisi kuinka syvässä kengänjäljessä tahansa, vapautusta ei saa. Ja jätäthän haravan kokonaan bunkkeriin niin, että varsi on kohtisuoraan lyöntilinjaan nähden.

Ja vilkaisethan ainakin kerran kesässä ykkösen teeboxissa olevaa yhdeksän kohdan ohjeistusta.

Hyvää ja ennen kaikkea turvallista pelikesää!

 

Rami Holopainen

kapteeni

 

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista, Kapteenin teemat